Velkommen til Dronningmølle og omegns borgerforening

Cykelturen i det smukke sommerland

bliver i år lørdag den 4. august

Oplev fortidens spor omkring Dronningmølle den 4. august

Vi mødes kl. 10 med velpumpede cykler og madpakker ved p-pladsen på Hulerødvej udfor Dronningmølle Slot, Dronningmølle Strandvej 568

DRONNINGMØLLE

På slottets bro vil Ole Nørretranders fortælle om Dronning Sofie af Mecklenburgs VANDMØLLE, DRONNINGENS MØLLE, som gav navn til stedet. Vi fortsætter ad Hulerødvej og gør holdt ved den gamle Hulerød Kro for at gå op bag kroen, hvor vi kan se en del af DRONNINGMØLLE SKANSE.

SØBORG SLOTSRUIN

Næste mål er SØBORG SLOTSRUIN. Vi fortsætter ad Hulerødvej og krydser Dronningmølle Strandvej ved Rødkildevej. Herefter cykler vi ad de fredeligere veje Rødkildevej/Søgårdsvej/Møllevej og gennem Søborg Bygade til grusvejen, der fører til SØBORG SLOTSRUIN.

Vi regner med at ankomme omkring kl. 11.30 og holder en FROKOSTPAUSE i græsset ved Søborg Slotsruin. Fra den medfølgende forsyningsvogn kan der købes sodavand, kaffe m.v.

Kl. 12 til 13 vil en ARKÆOLOG fra MUSEUM NORDSJÆLLAND, fortælle om SØBORG SLOT, som lå godt befæstet midt i Søborg Sø tæt ved den vigtige middelalderkøbstad Søborg. Søborg Slot var engang middelalderens stærkeste borg, hvor konger som Erik Menved og Valdemar Atterdag opholdt sig, når de var på tur rundt i riget.Her blev den senere Dronning Margrete den første født.

Vi kører retur ad de samme fredelige veje og gør holdt ved voldene som beskyttede Søborg Købstad. Forventet hjemkomst ved parkeringspladsen på Hulerødvej kl. 14 - 14.30.

En cykeltur for cyklister i alle aldre - ikke noget ræs !

Interesserede fodgængere og bilister kan støde til ved Søborg Slotsruin

TILMELDING NØDVENDIG

Tilmeld via Facebook

mail : ella.bredsdorff@gmail.com

eller telefon: 23 39 35 61

TORVE OG LOPPE DAGE

lørdag den 21. juli og lørdag den 28. juli

lørdag den 18. august og  lørdag 25. august

fra kl. 10 - 14

Vi er på "Det lille Torv"

ved indgangen til Spanske Fristelser, bag ved Bodegaen, Nybolig og Vild med Dyr

Spørgsmål angående Loppedage, ring venligst til Judith på 22983884

Spørgsmål angående Torvedage, ring venligst til Maj på  20706222

SE OGSÅ FACE BOOK

--------------------------------------------------------------------

Du kan nu melde dig ind i

Dronningmølle og omegns Borgerforening

og betale kontingent i forretningen :

"Vild med Dyr" på Dronningmølle Strandvej 647 A

Dronningmølle by

Den 30. maj 2018 blev der holdt møde i udvalget Udvikling, By og Land og nedrivningen af den tidligere brugs, samt opførelse af 4 store helårsboliger var på dagsordenen. Det er punkt 141 på dagsordenen.

Administrationen anbefalede, at der ikke blev givet tilladelse til det ansøgte byggeri, og at man fastholdt den Lokalplan, som der ligger for centerområdet i Dronningmølle.

Udvalget tiltrådte anbefalingen.

SE ARBEJDSGRUPPERNE OM BYENS FREMTIDIGE UDVIKLING UNDER MENUEN I VENSTRE SIDE : BORGERGRUPPER

---------------------------------------------------------------

Bliv medlem. Kontingent for året 2018 er kr. 150,-